PLANET
Toewijding aan milieubescherming
Deze sectie richt zich op de inzet van het bedrijf voor de bescherming van het milieu. Het bevorderen van diversiteit in de oceanen en onze rol spelen in het beschermen van de planeet is essentieel voor ons bedrijf en we zijn vastbesloten om onze rol te spelen en bij te dragen aan wereldwijde inspanningen. We identificeren en implementeren praktijken voor het voorkomen van vervuiling en ondersteunen initiatieven die mariene en plantaardige ecosystemen beschermen.
WATER- EN AFVALWATERBEHEER
Effectief water- en afvalwaterbeheer op cruiseschepen is essentieel om vervuiling van de oceanen te voorkomen en de gezondheid en veiligheid van passagiers en bemanning te garanderen. De juiste behandeling en afvoer van afvalwater beschermt mariene ecosystemen en we zetten ons in om te voldoen aan strenge internationale en lokale voorschriften om schade aan het milieu te voorkomen.
ZOETWATER PRODUCEREN
Meer dan 80% van al het zoetwater dat we voor onze vloot gebruiken, is zeewater.
Elke dag transformeren wij op onze schepen miljoenen liters zeewater in vers drinkwater door middel van omgekeerde osmose en verdamping. Omgekeerde osmose houdt in dat zeewater door een fijn membraan wordt gedrukt om zout te verwijderen, terwijl verdamping inhoudt dat zeewater wordt verhit totdat het in damp verandert. Beide methoden produceren effectief vers water uit zeewater op cruiseschepen, wat zorgt voor een duurzame watervoorziening en onze afhankelijkheid van walbronnen vermindert.
Wij streven ernaar het waterverbruik aan boord jaarlijks met 3% te verminderen door waterbesparende apparaten in badkamers en keukens te gebruiken en door waterbesparende praktijken onder gasten en bemanning te bevorderen.
BEHANDELING VAN ONS AFVALWATER
Na gebruik wordt het afvalwater aan boord behandeld voordat het terug de oceaan in wordt geloosd. Onze vloot voldoet volledig aan de regels voor lozing van afvalwater, waar zij ook opereert. Onze vier nieuwste schepen voldoen aan de 'Baltic Standard' (IMO MEPC 227 (64)), de strengste norm voor afvalwaterbehandeling en -lozing in de maritieme sector. Wij hanteren een strikte interne beleidslijn om geen bilge- en behandelde oliehoudende wateren op zee te lozen. In plaats daarvan lozen wij deze aan land, zodat ze op goedgekeurde faciliteiten op de juiste manier kunnen worden behandeld. Wij voeren willekeurige tests uit op het behandelde effluentwater om ervoor te zorgen dat de normen worden gehandhaafd.
BALLASTWATER BEHANDELEN
Ballasttanks op cruiseschepen helpen de zwaartekracht en het comfortniveau van het schip tijdens de reis te handhaven. Het aanpassen van de positie van het schip in het water kan de energie-efficiëntie van het schip verbeteren.
Deze tanks worden gevuld met zeewater, dat kleine ongewervelden, larven en andere micro-organismen uit lokale ecosystemen kan bevatten. Om te voorkomen dat deze organismen naar nieuwe delen van de oceaan worden verspreid, beschikken al onze schepen over een goedgekeurd ballastwaterbehandelingssysteem, dat gebruik maakt van mechanische filtratie, ultraviolet licht en chemische behandeling om deze micro-organismen te verwijderen en dit risico te elimineren.
AFVALBEHEER
Verantwoord afvalbeheer op een cruiseschip omvat het zorgvuldig behandelen, verminderen, recyclen en afvoeren van alle afvalmaterialen die aan boord worden geproduceerd. Dit omvat voedselafval, recycleerbare materialen zoals papier en plastic, kookolie en gevaarlijk afval. Het doel is om onze potentiële milieueffecten te minimaliseren en te voldoen aan strikte, sectorspecifieke regelgeving. Recycleerbare materialen, waaronder glas, aluminium, papier en karton, plastic, kookolie en operationeel afval, worden samengeperst of gefragmenteerd en vervolgens afgeladen, klaar voor recycling.
Als resultaat van deze uitgebreide afvalbeheerbeleid en -procedures heeft onze gehele vloot de ISO 21070:2017-certificering voor mariene milieubescherming behaald. ISO 21070:2017 is een internationale norm die richtlijnen biedt voor het beheer van vast afval dat op schepen wordt gegenereerd, om de milieueffecten te minimaliseren. Het specificeert procedures voor het behandelen, opslaan, behandelen en afvoeren van afval aan boord van schepen, met als doel de afvalbeheerpraktijken in de maritieme industrie te verbeteren.
WATER- EN AFVALWATERBEHEER
BESCHERMING VAN WALVISSEN
Wij werken samen met de Ocean Research & Conservation Association (ORCA), een liefdadigheidsorganisatie die volledig is toegewijd aan het bestuderen en beschermen van walvissen, dolfijnen en bruinvissen in de oceanen. ORCA heeft een uitgebreid trainingsprogramma voor het verminderen van aanvaringen met schepen ontwikkeld voor de dek officieren van onze vloot, zodat zij de walvissen die ze tegenkomen tijdens hun reizen beter begrijpen en de beste manieren leren om het risico op een aanvaring te verkleinen, wat niet alleen beperkt is tot snelheidsverminderingen. MSC-brugofficieren hebben toegang tot de ORCA OceanWatchers-app, waarmee zij waarnemingen van walvissen en dolfijnen tijdens hun reizen kunnen registreren.
Om bedreigde potviswalvissen in de oostelijke Middellandse Zee te beschermen, hebben wij onze schepen omgeleid wanneer zij tussen april en oktober in dit gebied opereren. Dit volgt op gesprekken met het International Fund for Animal Welfare, het Pelagos Cetacean Research Institute, OceanCare en de World Wide Fund for Nature Greece.
BESCHERMING VAN WALVISSEN
BEHOUD VAN DE ZEE OP OCEAN CAY
Ocean Cay MSC Marine Reserve is niet alleen een privé-eilandbestemming, maar is ook de thuisbasis van het Super Coral Programma van de MSC Foundation.
Pionierende wetenschappelijke samenwerking en geavanceerd onderzoek hebben koralen geïdentificeerd die bekend staan als ‘superkoralen’, die zich hebben geëvolueerd om beter bestand te zijn tegen thermische stress. Op Ocean Cay kweken we ernstig bedreigde koralen in kwekerijen op zee om ze te planten in de 64 vierkante mijlen van het omliggende mariene milieu. Deze zullen strategisch worden geplant om sterkere riffen te creëren, die veerkrachtiger zijn tegen de extreme hitte-omstandigheden van klimaatverandering, bekend als ‘mariene hittegolven’. Er is een fulltime Marine Research Programme Manager aangesteld om de herstelactiviteiten op Ocean Cay te leiden en onze bredere biodiversiteitsinitiatieven te ondersteunen.
Ter erkenning van het pionierswerk dat is verricht met enkele van 's werelds leidende mariene biologen, werd Ocean Cay formeel aangeduid als een ‘Hope Spot’ door Mission Blue, de non-profitorganisatie die de bescherming van mariene ecosystemen bevordert. Ocean Cay maakt deel uit van het wereldwijde netwerk van 154 Hope Spots van Mission Blue: plaatsen die erkend worden als cruciaal voor de gezondheid van de oceaan, met als doel de status van MPA te bereiken.
Bezoek onze website van de MSC Foundation voor meer informatie over hun natuurbeschermingsprogramma’s.